Wat indien een aantal personen niet komen opdagen op de geplande algemene vergadering? - Syndicus Service
Wat indien een aantal personen niet komen opdagen op de geplande algemene vergadering? - Uw betrouwbare syndicus in uw regio

Een vrijblijvend gesprek?
Vraag meer informatie

Het zal meer dan eens voorvallen dat er niet voldoende mede-eigenaars aanwezig (kunnen) zijn op de algemene vergadering (AV).

Indien er niet voldoende mede-eigenaars aanwezig zijn om tot een rechtsgeldige algemene vergadering (zie puntje ‘Wanneer is een algemene vergadering rechtsgeldig’) te komen, komt er een tweede algemene vergadering. Pas na het verstrijken van een termijn van vijftien dagen kan deze tweede algemene vergadering plaatsvinden.

Bij een tweede algemene vergadering is het zo dat de vergadering er sowieso komt los van het feit hoeveel (vertegenwoordigde) mede-eigenaars aanwezig zijn en welk percentage van de aandelen ze gezamenlijk vertegenwoordigen. Dit zal meestal het geval tenzij er echt geen enkele mede-eigenaar komt opdagen. In dat geval zal de syndicus de nodige stappen moeten ondernemen om ervoor te zorgen dat er op termijn daadwerkelijk een algemene vergadering zal plaatsvinden.

Gerelateerde Vragen

Syndicus Service