Moet ik mij verzekeren als mede-eigenaar? - Syndicus Service
Moet ik mij verzekeren als mede-eigenaar? - Uw betrouwbare syndicus in uw regio

Een vrijblijvend gesprek?
Vraag meer informatie

De syndicus moet verplicht een aantal verzekeringen afsluiten in naam van de vereniging van mede-eigenaars. Die verzekeringen zijn terug te vinden in het reglement.

De syndicus onderschrijft voor de mede-eigenaars een collectieve verzekeringspolis (blokpolis) en de syndicus zal in een geval van schade ook instaan voor de aangifte en opvolging van het schadegeval. Deze blokpolis dekt een hele lading waaronder brand en aanverwante risico’s.

Het is aan te raden dat de VME (vereniging van mede-eigenaars) nog bijkomende verzekeringen afsluit zoals een polis BA (burgerlijke aansprakelijkheid) en rechtsbijstandsverzekering.

Maar wat betreffende de privatieve delen, moeten de mede-eigenaars zelf een eigen brandverzekering afsluiten om hun eigen boedel te verzekeren. Op die manier zijn ze verzekerd wanneer ze persoonlijke spullen zouden verliezen in bijvoorbeeld een brand. Wat betreft de huurdersaansprakelijkheid ter bescherming van de inboedel, is het ook de huurder die de verzekering moet afsluiten.

Syndicus Service