Zo maak je appartementsgebouwen fiberklaar - Syndicus Service
Zo maak je appartementsgebouwen fiberklaar - Uw betrouwbare syndicus in uw regio

Een vrijblijvend gesprek?
Vraag meer informatie

De behoefte om digitaal geconnecteerd te blijven wordt steeds belangrijker in de huidige maatschappij. Het aantal aangesloten toestellen gaat in stijgende lijn, of het nu gaat om onze vrije tijd, telewerk, thuisonderwijs …Fiber biedt talrijke voordelen die een antwoord bieden op deze stijgende vraag.  Zo kan je telkens rekenen op een netwerk dat zeer grote bandbreedtes aankan en een vrijwel ongelimiteerde capaciteit heeft. Fiber is ook milieuvriendelijk omdat het energiezuiniger is dan koper en een langere levensduur heeft. Verschillende operatoren zijn op vandaag reeds bezig met de uitrol van het fibernetwerk (o.m. Proximus) of hebben daarvoor plannen aangekondigd. Ook als syndicus zal je op een zeker ogenblik de vraag krijgen om een appartementsgebouw fiberklaar te maken. Hoe ga je daar als syndicus mee om? Lees er alles over in de nota ‘Glasvezel en syndici’.

Rechten en plichten

Telecomoperatoren hebben bepaalde rechten, maar eigenaars van gebouwen ook. Bovendien gelden er bepaalde verplichtingen wanneer een telecomoperator zijn netwerk uitrolt.

De website www.glasvezelinfo.be (onder “Rechten en plichten”) informeert die verschillende doelgroepen over glasvezel en de uitrol ervan. Deze website werd gepubliceerd door het BIPT en vormt een neutraal en centraal punt met tal van informatie over glasvezel en de uitrol ervan in België.

Het BIPT is de federale regulator die bevoegd is voor de markt voor elektronische communicatie, de postmarkt, het elektromagnetische spectrum van de radiofrequenties en, in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, radio- en televisieomroep.

 

Bron: CIB Vlaanderen, 22 december 2022

Syndicus Service